TurkogluSat  

Go Back   TurkogluSat > UYDU SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER > MERKEZİ SİSTEMLER VE ANTEN MONTAJI > Anten Montajı

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-01-2014   #1
Kdrsk
Üye
 
Kullanıcı No: 38253
Üyelik tarihi: 28-02-2007
Bulunduğu yer: Adana
Yaş: 32
Mesajlar: 137
Tecrübe Puanı: 0 Kdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond repute
Standart 2 reciever donma sorunu

Arkadaşlar benim sorunum evde iki cihaz kullanıyorum biri sansui free sc600 diğeri ise digitürk cihazı ben bunlara çift çıkışlı lnb aldım ve bağladım
evde 3 televizyon var salonda digitürk mutfakta ayrı televizyon ve çoçuk odasında ayrı televizyon çoçuk odası ve mutfak bağlantılarını paralel yapmışım ikisini aynı anda çalıştırmıyorum sadece mutfak ve salon çalışıyor aynı anda mutfakta cihazdan kanal değişirken salonda digütürk reciver kanallarında donma oluyor ben bu sorunu çözemedim
sorun nereden kaynaklanıyorum bana yardım edebilirmisiniz çift çıkışlı lnb yeni aldım
emeğe saygı teşekürler
Kdrsk âíå ôîğóìà   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2014   #2
Oskar
Moderator
 
Kullanıcı No: 8
Üyelik tarihi: 19-05-2007
Bulunduğu yer: Erzurum
Mesajlar: 582
Tecrübe Puanı: 3476 Oskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond repute
Standart

Uydu cihazları çalışırken LNB'ye V/H ve 22KHZ sinyalleri gönderirler.
LNB içinde yer alan 4 polarizasyondan uygun olanı kanala ve frekansa göre seçerler.
2 recieveri bir kablodan bağladığınız zaman LNB cihazların istediği bölümü seçemez.
Bu nedenle 1 LNB den 2 reciever çalışmaz.
Çaresi birini devreden çıkarmaktır.
3 TV'yi aynı anda kullanmak zorundaysanız, 4 çıkışlı LNB alıp 3 cihazınıza ayrı ayrı kablo çekmelisiniz.
Başka türlü yapacağınız tüm denemeler sonuçsuz kalacaktır.
Oskar âíå ôîğóìà   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2014   #3
Kdrsk
Üye
 
Kullanıcı No: 38253
Üyelik tarihi: 28-02-2007
Bulunduğu yer: Adana
Yaş: 32
Mesajlar: 137
Tecrübe Puanı: 0 Kdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond reputeKdrsk has a reputation beyond repute
Standart

oskar arkadaşım ben 3 cihazı aynı anda çalıştırmıyorum zaten çalışan sadece mutfak ve salon
salonda hiç bir paralel bağlantı yoktur salona direk lnb geliyor salon ve mutfak çalışınca donma oluyor lnb yeni aldım lnb olacağını zannetmiyorum sorun kablo bağlantılarından olabilirmi kafama kablolar takıldı çünkü kablolar ince ve çok hassas kabloları değiştirsem sorun ortadan kalkarmı paralel olan mutfak ve çoçuk odası çoçuk odasını çalıştırmıyorum mutfak açık olduğunda çünkü orası paralel çoçuk odası çalışırken mutfak kapalı kalıyor ben kablolardan sorun olduğu düşünüyorum ne yapabilirim kalın kablo alsam sorun çözülürmü ?
Kdrsk âíå ôîğóìà   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2014   #4
Oskar
Moderator
 
Kullanıcı No: 8
Üyelik tarihi: 19-05-2007
Bulunduğu yer: Erzurum
Mesajlar: 582
Tecrübe Puanı: 3476 Oskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond reputeOskar has a reputation beyond repute
Standart

2li LNB de 3 cihazı nasıl çalıştırdığınızı ben anlayamadım.
Birde özel durum var.
Digitürk cihazları standby durumundayken de LNB yi kullanmaya devam eder.
Kapalıyken de yazılım,kanal bilgisi ve kart şifrelerini kontrol ederler.
Lnb yi kullanmaması için elektrik bağlantısını kesmeniz şarttır.
Tam olarak anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Oskar âíå ôîğóìà   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SAMSUNG GALAXY İ 550 DONMA SORUNU Kdrsk Samsung 2 11-02-2012 18:14
Dreambox Programları Bağlanma Sorunu sevilencan Dreambox FAQ 4 04-10-2010 09:16
Next 8000 XCAM Plus Cıhazlarda Donma Sorunu Moksuz61 Next 8000X-Cam & Plus Serisi 5 08-08-2009 22:01
bazı kanallarda geçişte donma ve titreme sorunu Kdrsk Anten Montajı 0 07-08-2009 14:11
Bilgisayarınızın Donma ve Çökme Sorunu Bitti ***Advanced WindowsCareV2 Personal RC*** Efsane (A-B) 0 20-09-2008 20:05


İçerik sağlayıcı Turkoglusat Forum sitemizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Sitemizdeki içeriklerle ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler, iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde incelenerek, yasal süre içinde tarafınıza dönüş yapacaktır.

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.